E-forvaltning i Kina snart vil blive en realitet

Uden tvivl er verden en stor plads. Dog med den konstante udvikling af informationsteknologi synes verden at blive mindre hele tiden.

Et eksempel er arbejde Kina ekspert Technology Inc. (OTC BB:CXTI. OB), et selskab at bygger netværk infrastruktur og giver e-government services for Fællesskabet og kommunale regeringer i Kina og Hongkong.

Analytikere forudsiger, at Kinas e-government systemer markedet vil nå $6.6 milliarder år.

For nylig, Kina ekspert blev tildelt kontrakter værd 52,2 millioner dollars at bygge e-regering infrastruktur for tre byer i Fujian-provinsen: Jinjiang, Nanan og Dehua, med det endelige projekt afsluttet i 2006. Faktisk har er Kina Expert den eneste virksomhed, der har fået tildelt sådanne eksklusive kontrakter i Kina.

Disse kontrakter tillader virksomheden at skabe fælles e-platforme for hver af de tre byer.

Der er nogle vigtige konsekvenser i skabelsen af disse e-government platforme. Først, de giver regeringen til at reducere bureaukrati og blive mere effektive. I øjeblikket, er de fleste af regeringen business i Kina gjort ansigt til ansigt eller via skriftlig meddelelse. Dette gør det vanskeligt for den gennemsnitlige person at få oplysninger i tide.

En fælles e-platform vil tillade offentligheden at få adgang til oplysninger om eventuelle problemer eller spørgsmål om lokale regering på et websted. Brugere vil være i stand til at finde oplysninger om emner lige fra sociale sikringsordninger og skatter til vand og landbrug. Derudover vil e-platforme indeholder databaser, der vil gøre det muligt for regeringen at administrere data om befolkning, geografi og økonomi.

Disse websteder vil ogsÃ¥ føre til flere internetbrug af beboere i Jinjiang, Nanan Dehua. En nylig undersøgelse viste, at i øjeblikket, kun 5,2 procent af offentlige hjemmesider i Kina bruges ofte. Ved udgangen af 2005 bruger omkring 150 millioner mennesker i Kina – 11 procent af befolkningen – internettet. Derfor, bÃ¥de regeringen og befolkningen i Kina vil drage fordel af disse centraliseret websteder.

Endelig, fordi e-platformene vil give regeringerne i disse tre byer til let udveksle oplysninger, de giver Kina ekspert potentiale til at gøre nye e-government projekter i andre byer i Fujian-provinsen.

Hvis sådanne platforme kan bygges for 150 millioner brugere i Kina, kunne det samme gøres for byer i USA? Forestil dig gå til et websted for alle dine informationer om alt fra skat til miljøhensyn. Også regeringer rundt om i verden kunne drage fordel af sådan teknologi, fordi det giver mulighed for mere effektiv kommunikation fra en regering til en anden, som igen kan føre til mere indbringende handel og andre fordele.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.